Kuntoutuskoira Jekku hurmaa ja haastaa kuntoutujan

Moi olen 3-vuotias kuntoutuskoira Jekku (Omenalaakson Harberts Renett) Fysio Centerin vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen tiimin uusin vahvistus, aloitin työharjoittelun Kortepohjan toimipisteessä pari viikkoa sitten. Olen lempeä, mutta vilkas musta labradorinnoutaja.
Punainen työhuivi kaulassani autan omalla panoksellani meidän kuntoutujia pääsemään tavoitteisiinsa. Minulla on moninaisia tehtäviä, joista mainittakoon esimerkiksi tuntoärsykkeiden luominen, tietenkin rapsutusten muodossa. Lisäksi autan treenaamaan lihasvoimaa, liikkuvuutta, tasapainoa, koordinaatiota, hienomotoriikkaa, toiminnanohjausta, muistia ja puheentuottoa. Tsemppaan jopa kävelyharjoituksissa  jaksamaan vielä hieman pidemmälle, enkä pistä pieniä palkkioita treenin ohessa ollenkaan pahaksi!

Työtehtäväni on koira-avusteinen kuntoutus, jonka tarkoituksena on yhdessä muiden fysioterapiamenetelmien kanssa tukea asiakastamme kohti moniammatillisesti laadittuja GAS-tavoitteita. Terapiatilanteessa on mukanani kuntoutujan lisäksi aina ohjaajani Carita, sekä tarvittaessa myös kuntoutujan oma fysioterapeutti. Tämä kuntoutusmenetelmä takaa sen, että  kuntoutuksesta on ryppyotsaisuus kaukana ja silti töitä tehdään tehokkaasti kehittäen yhtäaikaisesti monia arjessa tarvittavia toimintoja.  Lisämausteena tulee vuorovaikutus, läheisyys ja ystävyys tällaisen lempeän karvakaverin kanssa. Minut voit tavata siis Kortepohjassa, mutta yleensä vain sovittuna aikana.

Vapaa-ajalla saatat bongata minut metsurinhommissa:  rakkain harrastukseni työpäivän päälle on etsiä metsien suurin lahopuu ja kantaa se kotirantaan, sitä seuraavaa juhannuskokkoa komistamaan.
Instagramista löydät minut käyttäjätunnuksella @kuntoutuskoirajekku ja kuvia hashtagilla  #kuntoutuskoirajekku
P.S olen esiintynyt on myös TV:ssä. Katso Yle Jyväskylän video täältä
Ylen artikkelin minusta voit lukea täältä