Sydänkuntoutuksen ryhmät

 Sydänkuntoutus

Järjestämme yhdessä LeWell hyvinvointi- ja valmennuskeskuksen  sydänterveyttä edistävävää kuntoutusta, jota toteutamme langatonta EKG-seurantaa hyväksi käyttäen.

Tämä liikuntamuoto soveltuu sinulle,

  • joka haluat kohottaa kuntoasi nousujohteisesti  ja haluat tieteellisesti tutkittua dataa harjoittelustasi
  • jolla on kohonnut riski sairastua  sepelvaltimotau​tiin. Riskisi sairastua saattaa kohota, mikäli sinulla on  ylipainoa, kohonnut verenpaine, tupakoit tai sairastat diabetesta
  • jolla on jo todettu sydän- ja verenkiertoelimistön sairauksia kuten diabetes tai sepelvaltimotauti tai
  • jolle on tehty sydäntoimenpiteitä.

Miten pääsen ryhmään?

Ryhmään tullessasi sinulle tehdään aluksi lääkärintarkastus ja rasituskoe lääkärin valvonnassa. Näiden perusteella laaditaan henkilökohtainen sydänvalmennusohjelma, joka toteutuu  kestävyys- ja lihaskuntoharjoitteluna sekä ravitsemusohjauksena.
Tunnin mittaisilla valmennuskerroilla pääset polkemaan sykeseurannassa harjoituspyörällä ja tekemään laiteharjoitteita kuntosalilla. Oikea yhdistelmä aerobista ja lihasvoimaharjoittelua parantaa sydämen ja verenkiertoelimistön tilaa, kestävyyskuntoa sekä sokeri- ja rasva-aineenvaihduntaa. Ohjaajan ja huipputeknologian lisäksi saat tukea ja kannustusta myös muilta ryhmäläisiltä.

?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Jo kuuden kuukauden tehokkaalla ja valvotuissa olosuhteissa ohjatulla harjoittelulla on tieteellisesti todettu olevan erittäin myönteisiä vaikutuksia terveyteen: verenpaine laskee, sokeri- ja kolesteroliarvot paranevat, vyötärölihavuus vähenee ja yleinen hyvinvointi ja jaksaminen paranevat merkittävästi.

Ryhmät kokoontuvat hyvinvointi- ja valmennuskeskus LeWell:llä (Kammintie 4, entinen Peukkula). Lisätietoja sydänvalmentajilta p. 044 5593093. 

Yksilöllisen sydänvalmennuksen hinta ryhmässä: 10 kerran kortti 250€

Tai rajaton kuukausikortti sydänryhmiimme, sisältäen myös Lewellin kuntosalin vapaan käytön 145€/kk

Katso myös esittelyvideo ryhmästämme:

Rasituskokeet ajanvaraus ja lisätiedot:

Lääkärikeskus Pihlajalinna Jyväskylä puh. 010 312 118. Rasitus-EKG:n voi varata ajan soittamalla ajanvaraukseen ja varaamalla tutkimusajan kardiologi Jari Laukkaselle. Rasituskokeeseen aikaa varattaessa tulee mainita, että olette tulossa meidän ryhmäämme ja Jari Laukkasen luvalla saatte varata ajan ilman lähetettä.

Sydänkuntoutusesite

Katso video: Jarmon kokemus fysioterapiasta sydänryhmissä