Tule mukaan sydänkuntoutuksen pilottiin!

Fysio Center Jyväskylä Oy ja EKG-training ovat mukana Jyväskylän kaupungin “Hyvinvoinnista elinvoimaa” -hankkeessa, jossa 8-10 kuukautta kestävän jakson aikana pilotoidaan liikunnallista seurattua EKG-kuntoutusta sydänpotilaiden ja sepelvaltimotautipotilaiden hoidossa.

Tarkoituksena on luoda ja tuotteistaa palvelusetelituote, jolla pystytään saamaan aikaan kansantaloudellisesti merkittäviä säästöjä, sekä ennaltaehkäisyn, että kuntoutuksen kautta.
EKG-kuntoutuksen starttipakettiin kuuluu kolmen kuukauden intensiivijakso ja sen jälkeen henkilökohtainen ohjelma joko omaharjoitteluna tai ryhmässä jatkamalla. Pilottiin osallistuva henkilö on harjoittelun ajan reaaliaikaisessa EKG-seurannassa.

Pilottiin osallistuminen tarkoittaa sydänkuntoutujan kohdalta:

  • sitoutumista ensin kolmen kuukauden ajan 2 kertaa viikossa tapahtuvaan ryhmäharjoitteluun
  • yksi ryhmäharjoittelu kerta kestää 75 min ja koostuu aerobisesta osuudesta pyöräharjoitteluna sekä lihaskuntoharjoittelusta
  • fyysisen harjoittelun ohessa ryhmässä käydään läpi eri teemojen kautta terveellisiä elämäntapoja sekä sepelvaltimotautia sairastavalla sopivia liikuntasuosituksia
  • ryhmä kokoontuu Äijälässä LeWell-hyvinvointikeskuksessa, osoitteessa Kammintie 4
  • kolmen kuukauden ryhmäharjoittelun jälkeen pilotti jatkuu vielä noin puolen vuoden ohjeistetulla omaharjoittelulla, johon osallistujan odotetaan myös sitoutuvan
  •  pilotin kesto on kaikkiaan noin 9 kuukautta
  • et ole aikaisemmin treenannut EKG-seuratussa ryhmässä

Ryhmään otetaan mukaan 10 sepelvaltimotautia sairastavaa, ohitusleikattua tai riskiryhmään kuuluvaa henkilöä , joille on tehty rasituskoe lääkärin valvonnassa ja, jotka pystyvät sitoutumaan yhdeksän kuukauden harjoitteluun.

Pilottiin osallistujalle kolmen kuukauden ryhmäharjoittelu on ilmaista. Koehenkilölle tehdään alku- ja lopputestaukset, joissa selvitetään toimintakykyä, mm. kehonkoostumusta, lihaskuntoa ja yleisiä elämäntapoja. Osallistuja saa itselleen koonnin testauksista ja pilotin tarkoitus on kehittää sepelvaltimotautia sairastavan kuntoa seuratusti ja turvallisesti.

Lisätietoja: Palveluvastaava Hanna Jämsä p. 0400 923241 tai hanna.jamsa@fysiocenter.fi

Alla linkki ryhmien esittelyvideoon: