Vetrea Terveys ja Fysio Center aloittavat yhteistyön Jyväskylässä

 

Vetrea Terveys Oy ja Keski-Suomalainen Fysio Center Oy ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jonka mukaan marraskuussa Jyväskylän Kuokkalaan avattavan uuden, vammautuneiden asumispalveluyksikön kuntoutuksesta vastaa Fysio Center.
”Vetrealle on tärkeää, että yhteistyökumppani toimii Vetrean tavoitteiden mukaisesti kiinteänä osana moniammatillista työryhmää, joka koostuu lähi- ja sairaanhoitajista, fysio- ja toimintaterapeuteista, sosionomeista sekä lääkäreistä. Myös yhteistyö omaisten kanssa on tärkeä osa toimintaa”, kertoo Vetrea Terveys Oy:n toimitusjohtaja Laura Airaksinen.
”Käymiemme neuvottelujen aikana vakuutuimme Fysio Centerin aktiivisesta tavasta ylläpitää ja täydentää osaamista, sekä ottaa käyttöön uutta kuntoutuksen teknologiaa. Odotamme innolla käynnistyvää yhteistyötämme”, jatkaa toimitusjohtaja Laura Airaksinen.
”Yhteistyö Vetrea Terveys Oy:n kanssa mahdollistaa asiakkaillemme entistä kokonaisvaltaisemman kuntoutuksen näkökulman soveltamisen arjen elämään iloineen ja suruineen. Tiivis yhteistyö hoito- ja kuntoutushenkilöstön kanssa auttaa asiakkaidemme unelmien toteutusta merkittävästi”, toteaa Fysio Center Oy:n toimitusjohtaja Susanna Antikainen.

VetreaElo on uusi asumisen ja kuntoutuksen yhdistävä asumispalvelukonsepti, jonka kehittämisessä ovat olleet apuna myös Pekka Hyysalo ja hänen äitinsä Anja Hyysalo

Pekka Hyysalo ja hänen äitinsä Anja Hyysalo ovat tuoneet omiin kokemuksiinsa perustuvaa tietoa ja osaamista suunniteltaessa uutta VetreaElo-konseptia.
”Meille on ollut erityisen tärkeää kuulla ja ymmärtää myös niitä tuntoja, jotka vammautuneen läheiset kohtaavat. On ollut erityisen hienoa kuulla Pekan ja hänen äitinsä kokemuksia konseptia työstettäessä”, toteaa Laura Airaksinen.
Vaikka yksikkö avaa ovensa jo marraskuun puolessa välissä, niin varsinaisia avajaisia vietetään vasta tammikuussa 2018. Yksikön tulee silloin avaamaan Pekka Hyysalo.
VetreaElo tarjoaa pitkä- ja lyhytaikaista asumispalvelua vammautuneille. Vetrealle on tärkeää, että jokainen asukas voi elää ja asua kuten haluaa, sekä keskittyä itselle tärkeisiin asioihin. Jokaisen asukkaan yksilöllinen palveluntarve huomioidaan toiminnassa ja uutta teknologiaa käytetään hoitotyön tukena, mm. viriketoiminnassa, turvallisuuteen ja hyvinvointiin liittyvissä ratkaisuissa. Laadukkaan hoivan ja kuntoutuksen lisäksi asukas voi halutessaan valita omaa kuntoutusta tukevia lisäpalveluita Vetrean laajasta tarjonnasta.
VetreaElo Alvar, Kuokkalaan valmistuu marraskuussa 17 pysyväisluonteista tehostetun palvelun vuokra-asuntoa sekä yksi huone asumisvalmennukseen / intervalliasumiseen. Asuntojen koot vaihtelevat 25–27,5 m2 välillä. Pääosassa asunnoista on uloskäynti terassille, ja kaikissa asunnoissa on varaus minikeittiölle. Asunnot on tarkoitettu täysi-ikäisille henkilöille, jotka ovat vammautuneet esimerkiksi liikenneonnettomuudessa tai neurologisen sairauden seurauksena. Asukkaat voivat tulla kaupungin palveluohjauksen kautta tai suoraan itsemaksavana asiakkaana. Asukkaaksi voi hakeutua myös akuutin kuntoutusvaiheen jälkeen tai nykyisestä asumisympäristöstä.

Yhteistyön merkitys VetreaElo yksikölle ja asukkaille

Yhteistyö Fysio Center Oy:n kanssa mahdollistaa aivan uudenlaista kuntoutuksen osaamista sekä teknologiaa, jota voidaan hyödyntää osana VetreaElo Alvarin asukkaiden henkilökohtaista kuntoutussuunnitelmaa ja kuntoutusta.
Esimerkkinä uudesta teknologiasta toimii hyvin recoveriX-aivokuntoutusmenetelmä, joka ensimmäisenä Suomessa tuli Fysio Centeriin syyskuun alussa ja sitä on käytetty vaativan kuntoutuksen asiakkaiden kanssa positiivisin tuloksin.
Menetelmä on kehitetty ennen kaikkea aivoverenkiertohäiriöiden terapiaan, mutta sitä voi käyttää kaikki sellaiset kuntoutujat, joilla on aivojen vaurioitumisesta johtuva toimintakyvyn häiriö. Lisätietoa RecoverX kuntoutuksesta löytyy: https://areena.yle.fi/1-4255401

Jo tällä hetkellä Fysio Centerillä käy asiakaita ympäri Suomea ja osa asiakkaista asioi päiväseltään Jyväskylässä kuntoutuksessa useamman kerran viikossa yöpyen paikkakunnalla esim. hotellissa.
Vetrean kanssa ulkopaikkakuntalaisille tullaan tarjoamaan kuntoutuspakettia, johon kuuluvat, niin recoveriX-kuntoutusjakso Fysio Centerissä, kuin majoitus- sekä mahdolliset hoivapalvelut VetreaElo Alvarin uudessa asumisyksikössä.
Fysio Center Oy
Fysio Center on pitkänlinjan kuntoutuspalvelutuottaja Keski-Suomesta. Yrityksessä työskentelee pitkälle erikoistunut henkilökunta, jonka vahvuutena on asiakkaiden kokonaistarpeet huomioiva terapeuttinen lähestymistapa arjen haasteisiin ja mahdollisuuksiin. Fysio Center työllistää noin 20 terveydenhuollon ammattilaista neljässä eri toimipisteessä Keski-Suomessa.
Vetrea Terveys Oy
Vetrea-konserni on valtakunnallisesti toimiva yksityinen koti-, hoiva-, terveys- ja hyvinvointipalvelujen tuottaja. Konserni toimii yhteensä 13 paikkakunnalla ja 19 toimipisteessä työllistäen yli 600 työntekijää. Yhtiön liikevaihto on noin 34 miljoonaa euroa. Vetrean omistaa kotimainen osuuskunta KPY.

Lisätietoja:
Vetrea Terveys Oy, toimitusjohtaja Laura Airaksinen, laura.airaksinen@vetrea.fi,
puh. 040 729 1908
Fysio Center Oy, toimitusjohtaja Susanna Antikainen, susanna.antikainen@fysiocenter.fi, puh. 050 347 0737