Syksyn liikuntakokeilu

 

Keskiviikko-iltapäivällä suhina käy. Me terapeutit olemme laittamassa paikkoja valmiiksi liikuntakokeilua varten asiakkaidemme ja muun ympäristön turvallisuus huomioiden. Kelan avoterapiastandardeihin viitaten, Kelan vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen asiakkaan kanssa voi kokeilla eri liikunta- ja harrastustoimintoja, kun ne tukevat kuntoutujan ja terapian tavoitteiden saavuttamista sekä osallistumista. Odotamme innolla asiakkaitamme, jotka saapuvatkin kaikki ajoissa paikalle.

Yhteisen metsähenkisen alkulämmittelyn jälkeen pääsimme asiakkaidemme kanssa kokeilemaan mm. fresbeegolfia ja pesäpalloa, jotka molemmat haastoivat koordinaatiota sekä yläraajojen ja kehon toimintojen yhdistämistä. Kokeilimme myös puhallustikkaa, joka on hauska ja tehokas laji etenkin hengityselimistön toiminnan harjoittamiseksi. Tämä soveltuu mm. monelle neurologiselle asiakkaalle, joilla ei välttämättä juuri muuta aktivaatiota kehossa ole.

Haastoimme lisäksi asiakkaitamme arvioimaan omaa vauhtia suhteessa käytettyyn aikaan. Moni teistä olikin tässä aika haka. Tavoitteena oli, että löytäisimme asiakkaallemme mieleisen lajin/harrastuksen, mitä voisi läheisten, ystävien tai harrastustoiminnan kautta alkaa omatoimisesti harrastamaan. Iltapäivä piti sisällään iloisia ilmeitä ja naurua, aurinkoa, onnistumisen kokemuksia ja ehkä hieman sitä kilpailuhenkeäkin.

Pääsimme hieman käyttämään aivonystyröitämmekin muutamien arvoitusten parissa, osaisitko sinä ratkaista tämän? ” Koira ja mies olivat joen eri puolilla. Kummallakaan puolella ei ollut mitään millä pääsisi joen yli. Kummallakin puolella oli kyltti jossa luki:”EI SAA UIDA”. Miten koira ja mies pääsivät toistensa luo?”

Hyvää syksyn jatkoa kaikille. Kiitos teille, jotka olitte mukana. Olette mahtavia tyyppejä!

Terkuin, Elina

P.S Lisää kuvia löytyy Facebookista täältä

Julkaistu kategoriassa Blogi.