Teknisavusteisen kuntoutuksen liikuntakokeilupäivä

 

Aurinko alkaa sarastaa ikkunoista ja ulkoa kovasta pakkasesta tulee iloisia ja innokkaita liikkujia sisä䄄n. Hieno p„äivä„ tutustua Hyvinvointikeskus Lewellin tiloihin, kuntosaliin ja erityisesti teknisavusteiseen kuntoutuksen mahdollisuuksiin. Aamup„äivä„n vietimme opiskelijoiden ja yhteisty”kumppaniemme kanssa, iltap„äivä„llä„ saapuivat meid„än omat ihanat kuntoutujamme.

 


P„äivä„n aikana saimme kokea, miten teknisavusteinen kuntoutus on mennyt eteenp„äin ja mit„ä mahdollisuuksia sillä„ on tarjota esim. Pablon avulla halvaantuneen ylä„raajan tai Tymolla vartalonhallinnan heikkouden kuntouttamiseen. Mukana oli my”s polkulaite Thera-Trainer Mobi, joka katsotaan harrastusvä„lineeksi, eli sitä„ ei juuri mistä䄄n ole saanut lyhytaikaiseen k„äyttöö””n. Nyt se on mahdollista vuokrata Fysiolinen kautta 2 kk minimijaksossa. Lisä„tietoja voi kysyä„ meid„än Fysio Centerin neuron tiimilt„ämme.


Avara kuntosali on mielekä„s paikka treenata ja etsi„ä omiin mahdollisuuksiin sopivia harjoitteita. Erityisesti CrossCore  oli kuntoutujiemme mieleen. Mahdollista oli myö”s testata manuaali- ja s„ähkö”pyö”r„tuolin ajotaitojaan taitoradalla, jossa mitattiin etenkin kä䄄ntymisien sujuvuutta. Samalla n„äki tuttuja ja iloinen puheensorina k„ävikin ympä„ri salin jo ennen tapahtuman alkua.


Pä„iv„än pä䄄tteeksi arvoimme osallistujien kesken Fysiolinen lahjoittaman kaarilaudan, joka on tehokas sel„än kuntoutuksen apuväline kotioloihin.  Onnekas voittaja oli Jorma Mattila, onnittelut h„änelle!
Lä„mpim„ät kiitokset tä„stä„ yhteistyö”pä„iv„stä„ kuuluu osallistuneille kuntoutujille, Jamkin opiskelijoille ja yhteisty”ökumppaneille, Fysiolinen Jarille ja Lewellin henkilö”kunnalle. Oli hauska pä„ivä„, nä„hd„„ään treenin merkeissä„!