Babycare TENS -laitteen vuokraus synnytykseen

Babycare TENS on suunniteltu erityisesti synnytyskipujen hallintaa varten. TENS on tehokas ja turvallinen lääkkeetön kivunlievitysmenetelmä. Se ei estä sinua käyttämästä samanaikaisesti muita kivunlievitysmenetelmiä. TENS on ollut jo vuosia käytössä esimerkiksi Iso-Britanniassa. Nyt sitä saavat hyödyntää äidit myös meillä Suomessa. TENS on pieni paristokäyttöinen laite, joka lähettää kehoosi sähköimpulsseja selkään laitettujen elektrodilappujen kautta. TENS on lyhenne sanoista Transcutaneous Electrical Nerve Stimulation. Kyse on siis ihon kautta tapahtuvasta sähköisestä hermostimulaatiosta. Sen tavoitteena on saada aikaan kivun lieventymistä ja turtumista. Tens-virran voi tuntea iholla pienenä kihelmöintinä tai värinänä. Laite stimuloi hermosäikeitä, joten kiputuntemuksen välittyminen elimistössä heikkenee. TENSin on myös todettu lisäävän endorfiinin eritystä elimistössä – mikä osaltaan lisää kipua vähentävää vaikutusta. TENS on tutkitusti turvallinen käyttää synnytyksen aikana. Vasta-aiheita ovat esimerkiksi sydämen tahdistin, muu sydänsairaus tai epilepsia. Jos epäilet laitteen sopivuutta juuri sinulle, keskustele asiasta lääkärisi kanssa.

Miten Babycare TENS toimii?

Supistusten alkaessa kiinnitä pakkauksen 4 elektrodilappua selkääsi ohjeiden mukaisesti, ja ohjeita seuraten kytke ja käynnistä TENS-laite. Voit tehdä tämän jo kotona. Elektrodit pysyvät itsestään paikallaan vaikka liikut. Kun tunnet supistuksen, paina tehostenappia saadaksesi voimakkaamman avun. Kun supistus on ohi, paina nappia uudestaan – näin helppoa se on!

Miksi valitsisin Babycare TENS -laitteen?

Babycare TENS on erittäin laadukas, hyvin suunniteltu ja helppokäyttöinen laite. Babycare TENS -laitteet ovat Euroopan lääkintälaitemääräysten mukaisia. Kokemus on osoittanut että TENS-laite on kaikkein tehokkain synnytyksen ensimmäisessä vaiheessa. Se auttaa synnyttäjää hallitsemaan omaa kehoaan ja pysymään virkeänä. TENS-laitteen käyttö vähentää lääkeaineiden tarvetta, ja mikä tärkeintä – käytöstä ei ole todettu aiheutuvan minkäänlaisia sivuvaikutuksia äidille tai vauvalle. Babycare TENS -laitetta voit käyttää myös jälkisupistuksiin.

Mitä minun tulee varoa?

TENS-laitetta ei saa käyttää ennen 37. raskausviikkoa, ellet ole lääkärin valvonnassa. Jos sinulla on sydämentahdistin, tai sairastat epilepsiaa – tai jos olet epävarma laitteen sopivuudesta sinulle, ota yhteys lääkäriisi.

Paljonko Babycare TENS -laitteen vuokraus maksaa?

Elle TENS -laitteen vuokra on 55 euroa (sisältää yksilölliset itseliimautuvat elektrodit). Vuokra-aika on 30 päivää. Jos tarvitset lisäviikon vuokra-aikaa, ota yhteyttä – myönnämme sen ilman kuluja.

Milloin saan TENS-laitteen kotiini?

TENS-laite kannattaa noutaa yleensä 3 viikkoa ennen laskettua aikaa. Suosittelemme varaamaan TENS-laitteen ajoissa! Soita toimistoomme ja kysy lisää! p. 014 3100 775