Susanna Antikainen on Vuoden Fysioterapeutti 2016

Vuoden 2016 Fysioterapeutiksi on valittu Fysio Center Jyväskylä Oy:n yrittäjä ja toimitusjohtaja, fysioterapeutti Susanna Antikainen.  Haasteita kaihtamaton Antikainen on johdattanut perustamansa ja johtamansa Fysio Center Jyväskylä Oy:n ensimmäisenä fysioterapiayrityksenä Kanta-palveluihin.

Susanna Antikaisen mukaan osana Kanta-palveluita toimiminen on koko fysioterapia-alan etu, ja hän kannustaa lämpimästi muitakin fysioterapiayrityksiä vihkiytymään asiaan.

– Näen, että se on osa meidän oman osaamisen ja ammattitaidon ulospäin näyttämistä. Se, mitä teemme, tutkimme ja arvioimme, näkyy reaaliaikaisena muulle terveydenhuollon henkilöstölle, Antikainen toteaa.

Kun asiakkaiden terveystiedot tallennetaan Kanta-arkistoon, ne ovat kaikkien häntä hoitavien terveydenhuollon ammattilaisten käytettävissä. Asiakas voi itsekin katsoa omia tietojaan Kanta-palveluihin kuuluvasta Omakanta-palvelusta.

– Tämä luo entistä paremmat mahdollisuudet asiakkaan terveyden kokonaisvaltaiselle edistämiselle ja asiakkaan valinnanvapaudelle, Susanna Antikainen kertoo.

Haastetta ja oppimista Kanta-pilotissa

Jyväskylän Fysio Center Oy:n prosessi pilottina Kanta-palveluihin liittymiseksi kesti puolitoista vuotta, mutta seuraavat potilastiedon arkistoihin liittyvät pääsevät vähemmällä.  Liittymispolku on kehittynyt ja virtaviivaistuu edelleen yritysten, järjestelmätoimittajien ja viranomaisten yhteistyön tuloksena.

– Tämä sähköinen maailma on meidän tulevaa sotemaailmaa. Pyrin katsomaan kauaksi, ja siksi lähdimme mukaan pilotoimaan. Matkan varrella oli paljon haasteita ja paljon oppimista. Mutta mottoni on ”tontilla pitää olla toimintaa”. Aina pitää olla jotain uutta vireillä.

Nöyrin mielin Vuoden fysioterapeutiksi

Susanna Antikainen on seurannut aiemmin Vuoden fysioterapeutiksi valittuja ja toteaa liittyvänsä joukkoon nöyrin mielin.

– Aikamoiset gurut ovat tulleet valituksi. Toimiala on sellainen, että uutta tietoa ja taitoa tulee maailmalta koko ajan lisää. On tärkeää, että pidämme itse oman osaamisemme ajan tasalla.

Vuoden fysioterapeutti toimii vuoden ajan fysioterapian alan edustushenkilönä. Vuoden Fysioterapeutin valitsevat yhteistyössä Suomen Fysioterapeutit ry ja Tempur Suomi. Ensimmäinen Vuoden fysioterapeutti valittiin vuonna 2008. Suomen Fysioterapeutit – Finlands Fysioterapeuter ry on kaikkia Suomessa laillistettuja fysioterapeutteja ja fysioterapian opiskelijoita yhdistävä ammatillinen järjestö, joka vaikuttaa aktiivisesti sosiaali- ja terveydenhuollon, kuntoutuksen ja fysioterapian alueilla.

Valinta julkistetaan Jyväskylässä fysioterapeuttikoulutuksen 50-vuotisjuhlassa 4.11.2016 klo 15.